Husmanskost

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska, kanske för att det tar ganska lång tid att göra…

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju inte så exalterande. De flesta av oss tänker nog på…

Västerbottenjärpar

Västerbottenjärpar

Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill jag minnas att jag sa innan jag började experimentet. Det…

Spenatpannkaka

Spenatpannkaka

Pannkakor till lunch? Inga problem, gör pannkakan lite matigare med spenat och servera med lingonsylt istället för grädde och jordgubbssylt.…

Redskap

Dehydrator

Dehydrator

En dehydrator är egentligen ett bokstavsrikt sätt att säga tork, för det är precis vad detta är…

Soppor

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja nässlorna noga…

Vinter

Granlikör

Granlikör

Granbarr innehåller en hel del kåda, oljor, mineraler och vitaminer, och faktiskt så mycket c-vitamin…

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar…

Rulla till toppen